Azami Öğrenim Süresini Tamamlayan Öğrencilerin Dikkatine

Üniversitemiz Senatosu kararı ile kabul edilen "YTÜ Azami Öğrenim Süresini Tamamlayan Öğrencilerin Ek Süre ve Sınav Yönergesi" hükümleri uyarınca öğrencilere 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Bahar yarıyılını kapsayacak şekilde iki ek sınav hakkı verilmiştir. Bu durumdaki öğrenciler içerisinde uygulama dersi olan ve olmayanların bulunması nedeniyle süreç, 2022-2023 Bahar yarıyılının başladığı tarih ile Bahar yarıyılı bütünleme sınavlarının son günü aralığında bölüm başkanlığının yetkisine bırakılmıştır.

Fakülteler tarafından online yapılacak dersler arasında bulunmayan Uygulamalı dersler için telafi programları ve ek sınavların ne şekilde yapılacağı Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından alınacak kararlara bağlı olarak Nisan ayında ilan edilecek takvim uyarınca yapılarak daha sonra ilan edilecektir.

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılı Sonunda Azami Süresini Tamamlayan ve Ek Sınav Hakkından Yararlanabilecek 58 öğrenci 10-15 Mart 2023 tarihlerinde OBS sistemi üzerinden başvurmaları durumunda ek sınav hakkından yararlanabilecektir.

Online Başvuru Sistemi Açılış      : 10 Mart 2023 Cuma               Saat: 16:30

Online Başvuru Sistemi Kapanış  : 15 Mart 2023 Çarşamba         Saat: 16:30

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Bahar yarıyılı Ek Sınav Takvimi için buraya tıklayınız.

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılı Sonunda Azami Süresini Tamamlayan Öğrencilerin Durumlarını Belirten Liste iin tıklayınız.