Mezuniyet Sınavına Görecek Öğrencilerimiz Hakkında ÖNEMLİ Duyuru GÜNCELLENDİ

Değerli Öğrencilerimiz,

Üniversitemiz Senatosu kararı ile, 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı Yaz okulu sonunda 21 Eylül 2021 Salı Günü Çevrimiçi Mezuniyet Sınavı yapılacaktır.

Mezuniyet Sınavlarına başvuracak öğrencilerin,

17 Eylül 2021-20 Eylül 2021 (Saat 10:00’a kadar) kayıtlı oldukları Bölüm Başkanlıklarına şahsen veya Bölüm Başkanlıklarının e-posta adreslerine öğrenci transkriptleri ve Mezuniyet Sınavı başvuru dilekçesi ile başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Sınav Programları: 20 Eylül 2021 Çarşamba 17:00’de Bölüm Web Sayfalarında ilan edilecektir.

Sınava Başvuruda Bulunabilecek Öğrencilerin,

• Mezuniyetine en fazla iki dersi başarısız dersi (FF, FD, DD) kalan öğrenciler
  • Genel not ortalaması 2.00 olmadığı için mezun olamayan öğrenciler (seçecekleri koşullu başarılı (DC) en fazla iki dersten)

NOT: Mezuniyet Sınavının yapılacağı yarıyılda ders seçimi yapmamış ve katkı payı ödememiş öğrencilerin Mezuniyet Sınavı başvurusunda bulunabilmeleri için ilgili yarıyıla ait katkı payı-öğrenim ücretini ödemesi gerekmektedir.

YTÜ Mezuniyet Sınav Esasları için buraya tıklayınız.