3B Biyobasımla Yapay Organ Üretimi Konferansı

Değerli Öğrencilerimiz,

Dr. İbrahim Tarık Özbolat SABİOTEK ev sahipliğinde “3B Biyobasımla Yapay Organ Üretimi” konulu konferansı 30 Aralık 2022 Cuma 11:00’da YTÜ-Kimya Metalurji Fakültesi Konferans salonunda gerçekleştirecektir.

Katılmak için linki (TIKLAYINIZ) doldurmanız yeterlidir.

Dr. İbrahim Tarık Özbolat  Hakkında:

Dr. İbrahim Tarık Özbolat Penn Eyalet Üniversitesi bünyesindeki araştırma ekibiyle, yaklaşık 10 farklı doku tipinin mühendisliği için en son biyobaskı bilimi ve teknolojisini oluşturmaya odaklanmaktadır. Araştırma grubu, devlet kurumları, özel şirketler, vakıflar, yerel ajanslar ve endüstri tarafından desteklenen çeşitli projeleri bulunmaktadır. Tip-I diyabet için pankreas organlarının biyobaskısı, Vasküler ve vaskülarize doku bioprinting ve anjiyogenez, İntraoperatif kompozit doku bioprinting, İskelesiz doku baskısı, Kanser, pankreas ve akciğer dahil olmak üzere organ-a-chip modellerinin biyobaskısı, Gelişmiş doku biyobaskısı için yeni biyomürekkeplerin geliştirilmesi, Yeni biyoyazıcı teknolojilerinin geliştirilmesi, Bağışıklık-kanser hücre etkileşimleri için biyo-yazıcı tümör modelleri, İnsan akciğer dokusu modellerinin biyobaskısı gibi farklı araştırma projelerini yürütmektedir.