GÜNCELLENDİ: KOOP Eğitim Modeli Hakkında

Değerli Öğrenciler,

İşletmede Mesleki Eğitimin amacı, lisans eğitimi gören öğrencilere; öğrenim süresinde aldıkları bilgilere dayalı uygulama becerisi kazandırmak, ilgili programa ait çalışma sahalarını yakından tanıtmak, öğrenim süresi içinde kazanılan bilgi ve becerileri pekiştirecek biçimde uygulamalarda bulunarak işletme deneyimlerini arttırmak, sorun çözme becerisi kazandırmak, işletme personeli ile uyumlu bir takım çalışması yapabilme ve iyi iletişim kurabilme alışkanlığını kazandırmak, sektörde yaşanan teknolojik gelişmeleri tanıtmak, çalışma hayatına hazırlanma fırsatı sağlamak ve adaptasyon süresini en aza indirmeye yardımcı olmaktır.

KOOP Eğitim Modeli hakkında ayrıntılı bilgiye http://www.koop.yildiz.edu.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

2022-2023 KOOP akademik takvimi için tıklayınız.

Biyomühendislik KOOP İşletme ve Kontenjan Bilgileri için tıklayınız.

KOOP BAŞVURUSU

2022-2023 Bahar döneminde İşletmede Mesleki Eğitim (KOOP) stajı yapmak isteyen öğrencilerin başvuruları 27.01.2023 saat 23:59’a kadar online form ve belge teslimi  ile alınacaktır.

Başvuru Koşulları:

1. BYM4382 İmmünoloji dersinden başarılı bir not ile geçmiş olmak

2. AGNO değerinin 3.2 ve üzeri olması

3. En az 7. yarıyılda eğitim görüyor olmak

Başvuru ve Yerleştirme Süreçleri:

1. Başvuru yapmak isteyen öğrencilerin online form üzerinden gerekli bilgileri 27 Ocak 2023’e kadar doldurması gerekmektedir.

Online form: https://forms.gle/FeL1Gy8vZTvFB6DU9

1. Online formu dolduran öğrencilerin aşağıdaki formları Araş. Gör. Hilal Çalık veya Araş. Gör. Beyza Karacaoğlu'na elden ıslak imzalı bir şekilde teslim etmek zorundadır. Belgelerini teslim etmeyenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

Elden teslim edilecek belgeler:

1. Online formu doldurup gerekli belgeleri elden teslim eden öğrencilerin başvuruları Biyomühendislik Bölümü KOOP Komisyonu tarafından değerlendirilecek ve 6 Şubat 2023 tarihinde web sitesinde duyurulacaktır.

1. İşletme eşleşmesi yapılan öğrencilerin vakit kaybetmeden ilgili işletme sorumlusu ile irtibata geçmesi ve görüşme randevusu talep etmesi gerekmektedir.

KOOP Öğrencisi olunca doldurulacak formlar:

-FR-1763-İşletmede Mesleki Eğitim Uygulamalı Eğitim Kabul Formu (İşletmede Mesleki Eğitim Yönergesinde EK-2 olarak anılmakta)

-FR-1727-İşletmede Mesleki Eğitim Öğrenci Beyan ve Taahhütnamesi

1. Öğrencilerimizin 09.02.2013-13.02.2023 tarihleri arasında yapacakları görüşmelerin ardından “FR-1763-İşletmede Mesleki Eğitim Uygulamalı Eğitim Kabul Formu’’ ve “FR-1727-İşletmede Mesleki Eğitim Öğrenci Beyan ve Taahhütnamesi Formu” onaylatmaları KOOP Eğitimine başlayabilmeleri ve SGK işlemlerinin eksiksiz tamamlanabilmesi için büyük önem arz etmektedir. Görüşmeler işletmelere bağlı olarak online ya da yüz yüze olabilir.

1. FR-1763-İşletmede Mesleki Eğitim Uygulamalı Eğitim Kabul Formu’’ ve “FR-1727-İşletmede Mesleki Eğitim Öğrenci Beyan ve Taahhütnamesi Formu” işletmeye onaylatıldıktan sonra kopyası Biyomühendislik Bölümüne (Araş. Gör. Hilal Çalık veya Araş. Gör. Beyza Karacaoğlu'na) ve orijinali de Fakülte Staj Ofisine teslim edilmelidir. Form teslimleri için son tarih 13.02.2023tür.

1. Fakülte tarafından SGK işlemlerinin gerçekleştirilmesi 13.02.2023-23.02.2023

1. Öğrencilerin KOOP Eğitimi süreci 27.02.2023-03.06.2023 tarihleri arasında olacaktır.

KOOP Eğitimi Sırasında kullanılacak belgeler:

-FR-1730-İşletmede Mesleki Eğitim Haftalık-Aylık Çalışma Raporu (İşletmede Mesleki Eğitim Yönergesinde EK-3 olarak anılmakta)

1. İşletmede Mesleki Eğitim kapsamında işletmede yapılan çalışmaların sunumu ve not girişleri 05.06.2023-09.06.2023

KOOP Eğitimi Bitiminde kullanılacak formlar:

-FR-1728-İşletmede Mesleki Eğitim Öğrenci Değerlendirme Formu (İşletmede Mesleki Eğitim Yönergesinde EK-4 olarak anılmakta)

-FR-1729-İşletmede Mesleki Eğitim Öğrenci İşletme Değerlendirme Anket Formu