2024-2025 YTÜ Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş yapan öğrencilerimizin dikkatine,

Bölüm ders seçimleri için, dekanlık tarafından intibak süreçleri devam etmektedir. Ancak bölümden almış ve onaylamış olduğunuz intibak formlarındaki ders muafiyet ve sorumlu olduğunuz derslere göre 25 Eylül itibariyle OBS üzerinden ders seçimi yapabilirsiniz. 2 Ekim 2024 tarihine kadar OBS’den ders seçemeyen geçiş öğrencilerimizin, 4 Ekim 2024 tarihine kadar bölüm öğrenci işlerine mazeretli ders ekle/sil dilekçelerini teslim etmeleri gerekmektedir. Hazırlık sınıfı okuyacak olan öğrencilerimiz OBS üzerinden ders seçimi yapamayacaktır. Henüz bölümde intibak formlarını onaylamamış ve muaf olduğu dersleri bilmeyen öğrencilerimizin en kısa zamanda formlarını imzalaması ve buna göre ders seçimi yapması gerekmektedir.

Yabancı diller (İngilizce ve Almanca) derslerinin muafiyet işlemleri sisteme henüz işlenmemiştir. Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim ve Sınav Yönergesi’ne göre (Doküman No: YÖ-10, Revizyon Tarihi: 13.10.2023) İYS Hazırlık Muafiyet için alınması gereken İYS puanı 60 (CB); İleri İngilizce I ve İleri İngilizce II için ise 70 (BB)’dir. Ders seçiminizi buna göre yapmanız gerekmektedir.