Haberler ve EtkinliklerTüm Haberler

Öğretim Üyemizin Başarısı

Bölümümüz öğretim üyesi Prof. Dr. Didem Özçimen, 2020 yılı TÜBA-GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü)'ne layık görülmüştür.

Bölümümüz öğretim üyesi Prof. Dr. Didem Özçimen kutup çalışmalarıyla, Türkiye Bilimler Akademisi tarafından verilen  2020 yılı TÜBA-GEBİP (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülü)'ne layık görülmüştür. Bölümümüzün adını böyle önemli bir ödülle duyuran hocamıza teşekkürlerimizi sunarız. Tebrik eder ve başarılarının devamını dileriz.

 

http://www.tuba.gov.tr/tr/haberler/akademiden-haberler/2020-yili-tuba-odulleri-aciklandi

 

Prof. Dr. Didem Özçimen, akademik çalışmalarına 2001 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi, Kimya Mühendisliği Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak başladı. Aynı Üniversite ve Bölümde yüksek lisans ve doktora çalışmalarını tamamladı. 2009 yılından beri Yıldız Teknik Üniversitesi, Biyomühendislik Bölümü’nde çalışan Prof. Dr. Didem Özçimen, aynı zamanda YTÜ Kimya-Metalurji Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevini de sürdürmektedir. Yurtdışında çeşitli üniversite ve araştırma enstitülerinde bilimsel çalışmalar sürdürmüş olan Prof. Dr. Didem ÖZÇİMEN yenilenebilir enerji, biyoyakıtlar, biyoekonomi, biyoprosesler, mikroalgler ve biyoteknolojik uygulamaları üzerine çalışmalar yürütmekte olup, son yıllarda ağırlıklı olarak Antarktika mikroalgleri üzerine çalışmaktadır. Kurucusu olduğu Algal Biyoteknoloji ve Biyoproses Laboratuvarı’nda ekibiyle birlikte kutuplardan yeni alg ve bakteri kültürleri izole etmiş olup, tanımlanan mikroalg türlerinin biyoteknolojik uygulama alanlarının araştırılması ve biyoteknolojik ürüne dönüştürülmesi çalışmalarına devam etmektedir.